Keskustelu korjausmiehen kanssa

Ajattelin kertoa teille, kun tuli korjausmieheltä viestiä. Hän kyseli miten menee?

Vastasin, että mikäs tässä. Työt eduskunnassa ovat alkaneet ja valtiopäivien avajaiskeskustelu on käyty. Kylmältä näyttää miusta kyyti palkansaajalle, kun kaikki leikkaukset kuulemma valtiontalouden tasapainottamiseksi on kannustavia ja ne tehdään kaikista heikompien kustannuksella.

Mutta nyt kun tässä keskustellaan, niin saisinko kysyä yhden kysymyksen siulta, mikä jäi eduskunnan keskustelusta mieleen ja ehkä vähän vaivaamaan?

No kysyppä!

Miten se nyt on, kun me oppositiossa koitetaan puolustaa niin maan pirusti teitä rasvanahkaduunareita ja selostaa, että ei tätä maan taloutta saada kuntoon teiltä leikkaamalla, niin pääministeri ja valtiovarainministeri molemmat kouhkaa kuinka teille jää nyt enemmän rahaa kun verotusta on kevennetty.

Että voisitko nyt kertoa, paljonko enemmän sitä rahaa jää?

No ei jää! Kun leipä, lämpö ja lääkkeet vaan kallistuu, niin ei jää palkasta enempää käteen. Itseasiassa tossa äijien kanssa mietittiin, että ihan kuin vuoden alusta veroprosenttikin ois noussut eikä laskenut. En kyllä tiiä mistä se johtuu.

No en tiedä miekään.

On varsinainen palkansaajan painajainen tuo hallitus.

Niinhän se on. Mutta jatketaan pään hakkaamista karjalan mäntyyn. Jospa se järki vaikka täältä irtoaisi sinne hallituksen puoleen sillä tavalla.

Niina

Kommentit

Jätä kommentti