Neljäs keskustelu korjausmiehen kanssa

Törmäsin taas korjausmieheen, nyt vapputorilla. Peruskuulumisten jälkeen hän kysyi, joko olemme naisporukalla päässeet saunomaan ja vastaesityksiä hallituksen säästölistoihin rustaamaan ? Hiukan hämmennyin, mutta sitten ymmärsin yskän. Ei olla vastasin, mutta ehkä pitäisi, kun se tuntuu olevan nyt taas maantapa. Tuntuu että tässä maassa palataan Kekkosen aikaan ja tapoihin. Myllykirjeitä odotellessa.

Vanha perisuomalainen sanonta ”Jos sauna, viina ja terva ei auta, niin se on kuolemaksi” alkaa saada ihan uusia tulkintoja. Jos päätöksenteko siirtyy taas lauteille ja saunakabinetteihin, niin kovin epädemokraattiseksi hommat menee. Tässähän saa alkaa huutaa myös sukupuolisen tasa-arvon perään, vaikka äijien kanssa saunaan mieluusti menisinkin.

No miten se viina tähän liittyy, kysyi korjausmies. Selitin kuinka marraskuussa oluen hinta laski ja eduskunta käsittelee pian alle 8%:ten alkoholijuomien saatavuuden laajentamista Alkoista ruokakauppoihin. Selvää tulojen siirtoa yhteiskunnalta yrittäjille selitin.  Pian nämä juomat saa lähes 5000:ta vähittäiskaupasta 370:n Alkon sijaan, ja vaikka kotiin kuljetettuna. Kuka maksaa jatkossa kaikki ne haitat, joita alkoholin lisääntynyt käyttö aiheuttaa pohdin ääneen. Jospa meitä pidetään näin iloisena ja hengissä totesi korjausmies, ainakin jos sanontaan uskoo.

Totesin korjausmiehelle, että tervaakin on tarjoiltu, sillä kyllä nämä työelämälakien pykälät ja tapa miten niitä on valmisteltu, on ollut todellista tervan juontia. Korjausmiestä jo vähän nauratti, mutta nauru loppui lyhyeen, kun näki tuiman ilmeeni.

Voisiko tästä vetää sen johtopäätöksen, että vanha viisaus saa Orpon hallituksen toimesta aivan uuden elämän perussuomalaisena versiona. Totta puhuen ei näillä keinoilla meidän elontietä ainakaan pidennetä.

Niina

Kommentit

Jätä kommentti