Toinen keskustelu korjausmiehen kanssa

Tulipa taas juteltua korjausmiehen kanssa. Lakkoja puitiin ja pähkittiin monelta kantilta. Nyt kun SAK ilmoitti, että lakkojen osalta pidetään erätaukoa, niin hallitukselle avautui mahdollisuus neuvotella kuten pääministeri lupasi.  

Korjausmies kyseli, että mitenkä se nyt on, kun pääministeripuolueesta viestitään, että kiire näillä lakkolailla ei ole, mutta oli samaan aikaa mediasta huomannut, että työ- ja tasa-arvovaliokunta kokoustaa maanantaina. Korjausmies tiedusteli minulta, onko tämä nyt normaalia eduskunnan toimintaa, kun edustaja yleensä maanantaisin on lähikaupassa illan kähmyssä.

Sanoin että ei ole. Ei maanantaisin ole miesmuistiin valiokunnat kokoontuneet. Maanantait ovat rauhoitettu oman alueen asioiden hoitoon.

Korjausmies tuumasi tähän, että onko hallituksen takapuolen alla nyt tuli, kun niin kovasti on saatava vapuksi lait voimaan. Lähtikö Orpolta ja Satoselta sokka irti, kun runnovat näitä nyt läpi kamalalla kiireellä ?

Vastasin, että hallituksen ministereiltä on sokka irronnut lopullisesti jo aikoja sitten. On enää vain haaveissa  ne sivistysporvarit, joiden kanssa joskus pystyi yhteistyötä tekemään.

Korjausmies tuumasi, että onko niin, ettei jäljellä ole kun moukkia, joiden intohimo on nöyryytys.

No mitä tuohon voisi vastata?  Silmät kirkkaina hallitus väittää tämän olevan normaalia eduskuntatyötä. Ensin peruttiin työmatka valiokunnalta, jonka kustannukset eivät olleet muuten pienet. Seuraavaksi perustuslakivaliokunta istui pääsiäispyhinä asiaa käsittelemässä, kun samaan aikaan työelämävaliokunta oli istuntotauolla. Perustuslakivaliokunnan mietinnön ministeriö käy läpi nyt viikonloppuna, jotta maanantaina voi taas painaa päälle ylimääräisessä valiokunnassa.

Härskiä on meno. Ja uskotko että tämä lysti sitten jatkuu syksyllä, kun liitot aloittaa tes neuvottelut? Kysyin korjausmieheltä

-Niin se taitaa olla. Huonoa esimerkkiä hallitus käytöksellään näyttää. Näinkö meidän lapset ja nuoret oppivat sopimaan ja puhumaan, kun aikuiset näyttää tällaista mallia

Aivan.

Niina

Kommentit

Jätä kommentti